weak week

Förra veckan var tuff och gick i snigelfart. Den här veckan har bara raceat förbi. Men trött och slutkörd är man lik förbannat. Ska bli skönt med helg och lite sovmorgon. Ville mest bara säga det, hej kul blogg! ska sova skiten ur mig nu så godnatt godnatt.

VÅRRUSET 2012

Vårruset avklarat. En (halv)milstolpe i mitt liv som träninsdonna.

Längtar till imorgon.

Då ska jag äta långfrukost vid köksbordet och sedan ta cykeln till jobbet. Tisdagsmorgnar är de bästa.

VECKOUTVÄRDERING

MÅNDAG
Powerwalk
PT-pass

TISDAG
cyklade till jobbet sedan till Hornstull för
55 cycling pulse
cyklade hem från Hornstull

ONSDAG
cyklade till jobbet
joggade/gick snabbt hem 5 km

TORSDAG
cykelutflykt jobbet (lågintensiv, mkt långsamt med 21 5-åringar haha)
cyklade hem
PT-pass

FREDAG
joggade 5 km
SATScore pass

LÖRDAG
55 Cycling pulse

SÖNDAG
joggade 6 km

VECKANS ONYTTIGA: 2 Ben & jerrys, en cornetto, 2 chokladpraliner, en äppelkaka, 0,5 liter coca cola

COMMENT: träningen är ju awesome och jag lyckades med förra veckans mål att inte röra dagismackorna! Ökar inte på med något nytt mål utan håller mig till det: inte röra mjuka mackorna på jobbet!
Farligt mycket glass nu under helgen men annars har jag hållt mig på mattan kostmässigt. Taggar för en ny vecka som mest fokuserar på Vårruset - mitt första lopp ever!
Älskar sommarvärmen

EAT CLEAN TRAIN DIRTY

Idag sprang jag min sista runda innan Vårruset på onsdag. Det var helt underbart och jag lunkade på utan krav på snabb tid. Gick hur bra som helst i solens strålar. Har massor av grymma spring-spellistor som peppar en att köra på i lagom tempo. Känns som om träningsfolk äntligen börjar fatta att det finns träningsfreaks som inte diggar tung techno att träna till. Funkar utmärkt med lite Muse och mainstream-pop. Thank you very much Tunigo.

jag lökar i ny träningstopp från Sportamore.se

Sedan låg jag i trädgården helt utslagen ett bra tag innan jag tog mig upp i huset för lite lunch. Kalkonomellett med kvarg. Kan verkligen rekomendera det, massor av protein och omelletten blir supertjock och krämig.
-2 hela ägg och 2 äggvitor
- 100 g kvarg
-100 g hackad kalkonskinka
-paprikakrydda
-salt & peppar
-basilika

Fram till vårruset på onsdag så blir det nog mest styrketräning så jag pallar hålla flåset under loppet.
Nu ska jag ut i trädgården och tända på grillen. Grilla kycklingfiléer för hela veckans matlådor. Duktisch och gottisch!

RESULTAT

ÄNTLIGEN börjar den här platån ge med sig. Jag firar med Ben&Jerrys 1000+ tomma kalorier och vet hur korkat det är men man lever bara en gång och idag ville jag ha glass.
På onsdag springer jag Vårruset -mitt första lopp. Alltså om jag skulle åka bakåt i tiden till maj för ett år sedan och berätta för mig själv att jag om ett år skulle springa lopp så skulle jag inte trott mig.  Hanna 2.0!
Funderar starkt på att satsa på Tjejmilen till hösten. Klara milen innan sommaren är slut. Får öva i central park och längs hudson river i juli hehe.

Cycling pulse

Jag har en riktigt labil hatkärlek till Cycling pulse 55 minuter. Har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv och heller aldrig lidit så mycket. Men det är så jäkla underbart efteråt. Känslan av att ha pushat sin puls till maxgränsen, de darriga benen och de sjöblöta tränningskläderna. Oslagbart. Bästa förbränningsträningen och kan verkligen rekommendera det till alla som törs.

Back on track

Efter en helg full av mumsande och gosande i både sockerskålar och på snabbmatshaket så ser jag fram emot att komma back on track kostmässigt i veckan som kommer. Ja, jag ska inte överdriva så det blir sådär som i onsdags men hålla mig på rätt sida av kostcirkeln så att säga. Peppad!
Veckans utmaning: hålla mig ifrån alla mjuka mackor som finns på jobbet.

VECKANS TRÄNING
MÅNDAG: powerwalk, PT-gympass
TISDAG: powerwalk, cycling pulse 55 min
ONSDAG: VILA/ MELTDOWN
TORSDAG: intervaller 30/30 x 15
FREDAG: Pt-gympass
LÖRDAG: jogging/p-walk till söder 7,5 km, SatsYoga
SÖNDAG: utomhuscykling/vila

söndagscykeltur

Jag och syster tog våra fina Kronan-cyklar och cyklade till Söder för en fin lunch på Vurma. Sen cyklade vi hem igen och ska snart på bio med brorsan. Skräckis it is! Älskar när ångestdagen numero uno förvandlas till en kärlekssyskondag. Puss!

Faran i att försöka spara pengar och gå in i affärer, plocka på sig kläder och ta med dem till provrummet

Min dag:
- Gick upp 06.30 på min lediga dag för att ta mig till SATS Farsta. Hoppades på att PT-Hanna skulle köra lugnt med mig när det blev ett så tidigt pass men helvete heller. Kommer vara helt död i hela kroppen imorgon och jag älskar det. Ingen vila här inte.
- Duschade och bastade på gymmet och satte mig sen i solen med en sojalatte och Egoboost. Ingen tidning för mig men nu har jag iallafall provat.
- när affärerna öppnade skulle jag bara gå in och titta och sen skulle jag bara gå in och prova och sen efter lite självrannsakan så blev det två par nya träningstights och ett träningslinne. Och jag som ska spara till NY i sommar :/ sämst jag är!
- tog mig hem, bakade två rulltårtor, slängde i mig en kräftstjärtssallad och hoppade på bussen igen.
- tog en långpromenad med min fina vän Hilda runt djurgården. Sen fick jag ett sms från Hanna och vi hoppade på spårvagnen till Kungsan där vi mötte upp henne för lite bananätning och solhäng. Träffade på ett svensexe-gäng och samlade på oss lite autografer innan det blev dags att röra sig hemmåt.
Är helt slut efter att ha varit uppe så jävla tidigt så ligger nu redan i sängen. Ska läsa lite och sen faktiskt sova. Imorgon blir en sjukt lång dag!

NY DAG NYA TAG

Som vanligt. Sovit ut ordentligt och pratat lite på facebook med en gammal barndomsvän (shit, låter som en tant haha) om gårdagens inlägg. Känner hur peppkänslan rinner tillbaka och målen med min "livsstilsförändring" bli tydligare igen. Den där balansen jag pratar om måste jobbas på, i dag tar jag kost-time out och skiter i Shape up-appen som räknar proteiner, fett och kolhydrater. Idag gör jag det bara för mig och ser hur det går om jag slappnar av.
Börjar dagen med en proteinshake och sedan ut och springa intervaller. Med PP3 i öronen blev det en så jävla mys start på dagen. Våren är så fantastisk att jag blir lika överväldigad varje gång jag kommer ut. Missade ju hela svenska våren förra året så jag tror det är därför jag uppskattar den extra mycket nu. Alla dofterna av nyklippt gräsmatta, hägg, trädgårdsgrillar, varm asfalt... All grönska och knoppar och fåglar som vaknar till liv. luften som är som ny och alldeles ljummen. Tar varje chans jag kan att komma ut och springa, promenera eller powerwalka.

migrän//mat

Vaknade imorse med huvudvärk men tvingade på mig kläder ändå. stjälpte i mig en Ipren och kämpade mig ner till badrummet där pillret kom upp fortare än kvickt. Kände att det inte var läge att gå till jobbet i det tillståndet så det fick bli sjukanmälan. Tryckte i mig mina starkaste receptbelagda migräntabletter och somnade om. Så med 15 timmars sömn i ryggen och ett migränanfall borde man ju vara på benen igen till morgondagen.

Idag har jag deppat sönder över att aldrig något händer utseendemässigt med min träning. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det här utan att låta som att jag har en störd relation till mat men jag måste få ur mig det på något sätt...

Innan jag började träna så älskade jag salt, fet mat (pizza, hamburgare, pommes, såser osv.). Så mycket att jag åt det alldeles för ofta och på ett år hade jag gått upp 11 kilo. Ingen träning, halvfabrikat och läsk gör sånt med dig. I augusti förra året tröttnade jag på att träna halvdant, jojjobanta och tröstäta lösgodis. Jag trivdes inte i min kropp, kände mig för stor, dallrig, fläbbig, fet you name it. Jag var alltid trött, svag och lat. Kunde gå flera dagar då jag inte gjorde nåt vettigt mer än gå till jobbet, hem och ligga i sängen och kolla på tv-serier med handen i en chips/ostbåge/godis-påse. Ingen motion alls, ingen näring alls! TRO MIG, jag kan fortfarande älska att bara göra ingenting men att ALLTID göra det, det är aldrig hälsosamt. Så jag bestämde mig för att nu jävlar ska jag få tummen ur och göra någonting åt min gräsliga situation istället för att bara lalla runt och gnälla på hur tjock jag var där, hur fet jag kände mig och hur mycket "smalare" alla mina vänner var. Jag tog mitt sparkonto och knatade till SATS. Fick kontakt med världens underbaraste och mest peppande personliga tränare, Hanna Laurin.

Vi började på 0 och nu 9 månader senare har jag resultat som är grymma. Fysikmässigt. Jag har gått ner 6-7 kilo (pendlar 1 kilo), rasat i fettprocent och centimetrar kring midja/höfter/rumpa, klarar att springa över 5 km, klarar att hålla min maxpuls på 85 % i över 45 minuter, klarar att göra armhävningar som jag aldrig tidigare har kunnat (detta har varit en skam för mig på alla idrottslektioner då armhävningar är en basicövning som "alla" förväntas kunna), jag har fått en spänst och en rörlighet som jag inte trodde var möjlig i och med min fotoperation.

Allt detta är jag så otroligt stolt och nöjd med att jag har klarat av, don't get me wrong men det finns ett stor MEN. Nu har vågen stått stilla i 4 veckor, inget händer och även om mycket har hänt så känns det fortfarande så långt kvar tills jag har de där magrutorna som jag drömmer om. Min mage är inte ohälsosam på något sätt men de där lovehandlesen och det där lagret med gosigt fett finns där. Det sitter benhårt och det vill inte bort. Jag har nått en platå i min utveckling som gör att allt känns så fruktansvärt mycket jobbigare. Inte träningen, den har gått från hat till kärlek (eller någon slags hatkärlek) men kosten. Den jäkla helvetes kosten. Jag äter helt okej, till och med ganska bra men med några mackor för mycket under vardagarna.

så här kan en vardag se ut:

Frukost: naturell lättyoghurt, osötad müsli, ett kokt ägg utan äggula, en kopp kaffe med lättmjölk

tidigt mellanmål: en frukt, en kopp kaffe med lättmjölk

lunch: 150 g kött/fisk/kyckling, 100 g potatis eller 50 g pasta, sås om det finns, stor sallad

mellanmål: 150 g lättkvarg med frysta eller färska bär,  1-2 smörgåsar med smör och ost eller skinka

middag: 150 g kyckling, 100 g potatis, stor sallad

efter träning: en proteinshake.


Då och då i vardagen slinker det ner en bulle, en chailatte eller nåt liknande. Som det blir ibland. Helgerna är ganska lika med lite mer fritt: blir garanterat en läsk, något godis eller glass och kanske nån helg i månaden snabbmat.
Och i början när jag började äta så här så rann kilon av mig. Men nu står det stilla och äter jag minsta lilla sötsag typ en chokladboll då har jag gått upp igen. Det är helt sjukt men min metabolism är så orättvis att jag vill gråta.
Min personliga tränare har föreslagit att vi ska tighta till kosten ännu lite mer genom att dra ner på kolhydraterna och då kanske nåt händer. Och visst vill jag det också men jag frågar mig själv om jag kommer klara det? Hur vill jag leva resten av mitt liv? Tänkande på vad jag stoppar i mig och ha det kretsande kring mig likt ett stort ångestmoln varje dag? Eller vill jag släppa lite på tyglarna och acceptera att den där mjuka magen, det är så jag får ha det om jag inte går all in 100 % kostmässigt? Det är så svårt och idag gick det till bristningsgränsen. Jag åt pizza till middag med coca cola och sitter med ett Ben & jerrys paket just nu. Så vill jag ju inte ha det. Jag vill inte att det blir något slags hetsätningsmarathon. Jag har olikt många av mina vänner och bekanta klarat mig obehindrat genom tonåren utan att få olika ätstörningar och att nu vid 22 års ålder få hetsätningstendenser det var inte målet med min träning.
Ja nu skriver jag rakt ifrån hjärtat och orden bara kommer så jag vet inte om jag kan stå för allt det här egentligen. Jag orkar inte ta mig in på hela det här med tjejers syn på deras kroppar, size zero, size hero, size me osv. Jag orkar inte med alla ideal som trycks i ansiktet på en. Jag VILL inte bli en pinnig model men jag VILL att det ska synas att jag tränar så sjukt hårt som jag gör.
Träningen är det mest positiva jag har i mitt liv, det är sån otrolig pepp att orka mer, pressa sig själv hårdare och bli starkare starkare starkare. Det är så kul och jag älskar det verkligen. Så att kosten ska spela så stor roll för just mig är tungt.
Många tankar på hur jag ska göra för att hitta balansen mellan träningen, kosten och livet. Det är svårt, det är en jobbig resa som för med sig mycket gott. Jag måste bara hitta rätt, ta rätt beslut!

järnspöken


positiva inställningen på

Tisdag och jag slår på ON-knappen. Hejdå kolhydrater my oh my! Nu ska det hända grejer

P3 - vi hatar ny musik

P3 hits som jag kräks på:
där jag hänger min hatt - KKV & Norli eller vafan dom nu heter. kaskadspyr
Alice- Linnea Henriksson. kräk kräk
du måste flytta på dig- Alina Devecerski. FYFAN SÄMSTA JÄVLA SKITEN SOM GJORTS! Skäms över att lyssna på p3 när den här spelas. Wow du är så innovativ som sjunger lite skrikhest, har sett Rebecca & Fiona på nåt tidningsomslag och rippat stilen rakt av, dip dyat ditt hår litegrann och krafsat ihop en nödrimstext över en bakishelg. Oh yes, "uppfriskande" kaxig kickersbrud går hem i det svenska folkhemmet.

Tänkte för övrigt lite på hur visa är helt anonyma på nätet och hur andra (moi) verkligen är tillgängliga. Jag är extremt aktiv online, uppdaterar järnet på bloggar och sociala nätverk. Frågan är egentligen hur bra det är? Men jag är ju en utfläkare och har inte utseendet (boobsen) för att vika ut mig så får väl göra det själsligt via Facebook och blogg.se. Fan så tragiskt. Haha.

VECKOUTVÄRDERING

Glömde nästan veckoutvärderingen

MÅNDAG
powerwalk 30 min/3 km
PT-styrketräningspass

TISDAG
powerwalk 30 min/3 kim
Cyclingpulse 55 min

ONSDAG
SATS-energy 55 min

TORSDAG
30 min promenad
PT-styrketräningspass

FREDAG
löptur 40 min/7 km

LÖRDAG
yoga 55 min

SÖNDAG
30-40 min promenad
SATS-energy 55 min
VECKANS ONYTTIGA: 4 småkakor, en Ben & Jerrys cookie dough, en 88an, en choklad donut.

LIKE A BOSS! kakorna när mina muskler fan vad jag har varit grym denna vecka. Det ska fan vara resultat på vägning och mätning nästa gång! Efter 2 cycling pulse-pass med pulsen uppe i 85 % av maxpuls måste jag finna nya sätt att chocka kroppen. Kanske kostmässigt? Kan jag klara det? Klart jag kan!

inviger grillsäsongen

glad hund

CHECKLIST
- storstädat rummet
- tvättat tre tvättmaskiner, torktumlat och hängt
- vårpromenad i solen
- 1 timmes konditionsträning (Energy-pass)
-  duschat, rakat benen, brun utan sol
- lagat matlådor för hela veckan
- grillat och ätit gottgottgott

Gillar läget. tre dagars jobbvecka here we come. Nu ett avsnitt Downton Abbey och sen sussa kudde.

BCN<3

Idag har jag en sån extrem saknad efter Barcelona. Måste dit igen snart. En av världens underbaraste städer!

söndag

Färska blåbär och jordgubbar i yoghurten till frukost. Sol och blå himmel utanför fönstret. Får inte gå ut förrän jag har storstädat mitt rum. Nu kör vi!

Bilder säger mer än tusen ord men tusen ord säger också mycket

girlswillbeboys:  YES
Precis läst ut Hunger games och har gråtit som ett barn. Blä alltså, tycker inte att Susan Collins har världens rikaste ordförråd men ibland räcker det väldigt långt med en grym story. Alla element som krävs för att sluka mig finns där: blod och smuts och trots och uppror mot det auktoritära, oväntat mod och förstås grym, ful och fantastisk kärlek. Några böcker som innehåller allt det där och dessutom ett fantastiskt språk och förmågan att få mig att skratta, gråta och vilja förändra världen; jag presenterar för er, mina 13,5 bloggläsare:

Mina bästa böcker i hela världen
- Den vidunderliga kärlekens historia - Carl-Johan Vallgren
- Harry Potter, hela serien - J.K. Rowling
- Hanteringen av odöda - John Ajvide Lindqvist

sweat everyday


Liten update.

Träningen går som på räls. Pumpar, pressar, pushar, värker. Så jävla kul att jag dubblat vikten på kettlebellsswingen och min spänst är på topp i jämförelse med när jag började. Konditionen förbättras för varje vecka. Älskar mitt "nya" träningsliv, hur töntigt det än låter. Sakta men säkert har alla kämpiga timmar och dagar på gymmet övergått till ett intresse och en hobby. Jag körde marklyft och bänkpress idag och jag kände mig så jävla hardcore. Fick beröm för min teknik och magstödet i marklyftet *stolt chey*. Så nu jävlar ska det utvecklas och vikterna ska ökas. Ibland måste man få vara lite ödmjukt skrytsam och just nu känner jag mig awesome.

ALLT är klart inför New York nu förutom visumintervjun som äger rum i juni. Har köpt flygbiljetter, betalat skolavgiften, hittat och cashat boende. Det enda kvar att göra nu är Visumskiten och shoppa resväskor. Var i Farsta idag och tittade lite på titaniumväskor på 4 hjul. Blir nog något liknande.

Efter jobbet idag fick det bli en kaffe och en liten shoppingrunda. Köpte äntligen nya Ray Bans, en storlek mindre än mina första men fortfarande aviators så klart. Köpte även en ny träningsväska eftersom min syrra kommer hem på torsdag och då förmodligen vill ha tillbaka sin Stella McCartney-Adidasväska som jag har snott i ett halvår. Sjuk märkes namedropping det blev nu, haha.

Kort sagt: bortser man från lite halvkaos på jobbet och att kärlekslivet är dödare än en rutten sill (men vem bryr sig? raggar för fullt på dollarmiljonärer i NY istället!) så leker livet just nu. Och det är sommar i luften.

VECKOUTVÄRDERING

måndag: valborg
tisdag: bakisborg
onsdag: 30 minuter promenad, SATSenergy-pass
torsdag: PT-pass
fredag: 30 minuter promenad, pulscycling
lördag: yoga, 30-40 minuters promenad
söndag: VILA
veckans onyttiga: alkohol, glass, chokladboll, godisbilar, 33 cl coca cola

Jao, valborg kom imellan och lite smått och gott slank ner i lilla magen. I helgen har jag hållit mig ganska bra bortsett från en chokladboll igår och lite godisbilar på bion idag. Är nöjd med vad jag gjort av veckan dagarna efter valborg iallafall!

mammadag

Hoppade träningen idag och går på bio med mamma istället. Myspys! mina ögon gråter för övrigt sönder pga all pollen. Första året någonsin som jag känner av pollenallergi, weird.

L

Riktigt skön lördag. Hade planerat att inte göra ett skit i helgen för jag behöver vila efter min slitsamma weekend i Skåneland (haha). Men har varit full rulle hela dagen och imorgon lär bli likadant. Nöjd att jag skrapar ihop mina 8 timmars sömn som jag inte fått ihop på snart 2 veckor iallafall. Nästa vecka blir datorförbud efter kl 22. Måste få ordning på sömnen alltså.
*
Efter yogan stack jag hem och käkade lunch, duschade, fixade mig och iväg till Vapiano där jag och Sanna käkade middag. Sedan drog vi till sommar och mötte upp Kelda och hennes kompisar. Vi ställde oss i evighetskön till Sommar som öppnar nu i helgen och snodde åt oss varsitt stammiskort. Tog ett glas rosé och en Xider men sen fick det bli stopp. Blev så äckligt trött på alla ängsliga småkids som hängde på Sommar och lekte hipsters. Spel för gallerierna. Jag och Sanna drog ganska tidigt och tänkte först ta ett glas till på Mälarpaviljongen men vi var för lata. Så promenixade bort till Espresso house, tog en kopp te och en chokladboll och bara snackade. Riktigt mysigt, precis på min nivå. Drog hemmåt och är i säng redan 00.30, ganska bra jobbat. Hade en lyckad chill lördag iallafall, nu ska jag sova och inte ställa väckarklockan. LYX!

I WORK OUT

Svetten lackar och jag kämpar på med kosten som är det enda problemet nu. Damn you, dagismackor och damn you gener och anlag. Så orättvist att vissa kan äta vad de vill medan andra måste hålla koll på varenda liten kolhydrat. Metabolismen är ologisk och orättvis. Fan alltså, det är kul när det kommer resultat men det är inte kul när XX Xsson kan äta 7 chokladbollar om dagen, inte träna, supa varje helg och sova bort dagarna och ändå se mer vältränad ut än jag som äter max en chokladboll i veckan.
Tur att jag har världens bästa PT som får mig att aldrig tappa stinget. Dessutom min nya träningsbuddy fraulein Kelderer som drar med mig på sjuka pass. PulsCycling 55 minuter 80-90 % av maxpuls och jag kände verkligen blodsmaken i munnen.
Idag körde vi yoga och det var faktiskt riktigt skönt att ta ett lite lugnare pass för en gångs skull. Körde borta i Hornstull och bestämde oss för att promenera hem efteråt. Så lite lågintensiv förbränning på det också är ju alltid gött!

Mulberry alexa bag

Ska sluta surfa runt inne på Mulberry och dregla över väskor till provocerande överpriser.
Vilken jäkla lyxhustru jag skulle passa till att vara.

EVERY MINUTE OF EVERYDAY


everybody hurts sometimes


med doften av sol på mina armar

Kryper ner mellan lakanen i ett lyckorus. Tack för en fantastisk helg fina människor.


RSS 2.0